detail

SLOVÁCKÁ BOROVIČKA ZE SUDU

Legendární Slovácká borovička

je tradičním produktem Vizovického regionu a navazuje na historii výroby již z 19. století. Ve vůni i chuti dominují plody černého jalovce, to vše v podobě čistého, jemného destilátu. Odráží se v ní kopcovitý, rázovitý charakter krajiny, jenž je její kolébkou.

Vyrábí se průtahovou destilací macerátu plodů černého jalovce dle tradiční receptury a následným stařením v dubových sudech po naší Gold Cock whisky. Jalovčinky jsou macerovány ve velejemném lihu po dobu stanovenou recepturou pocházející z 19. století, poté je celá směs destilována a přesně na 22 měsíců uložena do dubových sudů. Takzvané „vyšeptalé“ sudy, které by jinak byly již jen recyklovány nemění chuť ani vůni, ale díky propustnosti nechávají destilát takříkajíc dozrát. Tímto jedinečným procesem a díky dubovému dřevu si Slovácká borovička ponechává originální, původní vůně a chuť, ale navíc dosáhne uhlazenějšího a komplexnějšího výrazu. Díky uložení v dubových sudech zase jemnou nasládlou chuť mísící se s původní chutí jalovce a jemného kvalitního lihu, ale také mírně zlatavou barvu, tolik charakteristickou pro stařené destiláty.