Miešané nápoje

Naše prvotriedne výrobky si samozrejme môžete vychutnať v čistej podobe, ale chuťovú fantáziu môžete s úspechom rozvinúť tiež v miešaných nápojoch. Preto sme pre Vás pripravili niekoľko tipov.

 

Tradičné podávanie slivovice

Slivovica R. JELÍNEK sa ako tradičný nápoj pije pri izbovej teplote alebo len mierne vychladená. Tak možno najlepšie odhaliť jej vôňu plnú chuť a vôňu.

Valašský utopenec

Valašský utopenec je originálny spôsob pitia Jelínkovej slivovice s malou sušenou slivkou. Sušená slivka na štýlovom špáradlá - vlajočke dodá slivovicu príjemne sladkastú chuť. 

Rituál s hruškou

Do pohárika nalejte hruškovicu, pridajte kúsok kompótovej hrušky na špáradle a dolaďte pridaním niekoľkých kvapiek šťavy z kompótu. Špáradlo s hruškou vytiahnite z pohárika, priťuknite si s priateľmi pohárikom alebo hruškou a vychutnajte si hruškovicu, a potom zjete sladučkou hrušku. 

HONEY SE ZÁZVOROVOU LIMONÁDOU

 4 cl Bohemia Honey
• 25 cl zázvorové limonády
• salátová okurka

POSTUP PŘÍPRAVY:
Do vyššího tumbleru přímo na led vložíme plátky okurky, nalijeme Bohemia Honey a dolijeme zázvorovou limonádou. 

TIP! Jako přílohu použijte lehce osolené hranolky okurky.

HONEY BUNNY PUNCH

• 4 cl Bohemia Honey
• 15 cl zázvorové limonády
• 1 ks ovocného čaje
• 2 plátky pomeranče
• 1 ks skořice + 2 ks hřebíčku
• 1 lžička medu podle chuti
• kandované ovoce (zázvor)

POSTUP PŘÍPRAVY:
Nejprve všechny nealkoholické složky kromě čaje společně ohřejeme. Do poháru vložíme čajový sáček, nalijeme Bohemia Honey a poté dolijeme horkým nealko základem. 

TIP! Vyzkoušejte kombinaci s pečeným čajem.

MORAVSKÝ KOHOUT 2015

• 2 cl slivovice R. JELÍNEK
• 5 cl červený vermut
• 1 cl Fernet Branca

POSTUP PŘÍPRAVY:
Do vychlazené míchací sklenice odměříme všechny ingredience, dobře promícháme a nalijeme do nízkého tumbleru. Přiklopíme glošem a nakouříme kouřem z dřevěných pilin. Jako ozdoba slouží sypaný ovocný čaj. 

TIP! Vyzkoušejte i letní variantu - vyměňte jednoduše slivovici za Bohemia Honey.

SLIVOVICE NA HORÁCH

• 4 cl slivovice R. JELÍNEK
• sušené švestky
• černý čaj
• med nebo cukr dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:
Do hrníčku dáme sušené švestky, zalijeme černým čajem a zdokonalíme přidáním slivovice R. JELÍNEK. Na závěr dosladíme medem nebo cukrem dle chuti. Můžeme dozdobit skořicí.

TIP! Skvělou alternativou je také slivovice R. JELÍNEK svařená spolu s brusinkovým, višňovým nebo borůvkovým džusem.

HRUŠKA SE ZÁZVOROVOU LIMONÁDOU

• 4 cl hruškovice R. JELÍNEK
• 25 cl zázvorové limonády
• zázvor
• kompotovaná hruška

POSTUP PŘÍPRAVY:
Do vyššího tumbleru dáme led, odměříme hruškovici a dolijeme zázvorovou limonádou. Dozdobíme kouskem hrušky a hranolkami zázvoru. 

TIP! Zkuste také jako „shot” - 2 cl hruškovice, 2 cl zázvorové limonády a navrch kompotovanou hruštičku. Pije se na EX.

HORKÁ HRUŠKA

• 4 cl hruškovice R. JELÍNEK
• 10 cl hruškového džusu
• 10 cl horké vody
• kousky kompotované hrušky
• lžička medu

POSTUP PŘÍPRAVY:
Do hrníčku nalijeme hruškový džus, zalijeme horkou vodou, přidáme lžičku medu a kousky kompotované hrušky. Na závěr doplníme hruškovici R. JELÍNEK. 

TIP! Nahraďte med rakytníkovým sirupem.

SPICY HONEY

• 2 cl Bohemia Honey
• 2 cl Evan Williams Cinnamon
• 2 cl čerstvé limetkové šťávy
• 1 cl levandulového sirupu
• 4 cl ananasového džusu
Dekorace: sušený plátek ananasu, levandule, celá skořice, badyán

POSTUP PŘÍPRAVY:
Plechový pohár naplníme drceným ledem, odměříme všechny suroviny a swizzlovacím míchátkem (metličkou - swizzle stick) promícháme. Doplníme drceným ledem, ozdobíme a podáváme.

MONCHERI

2 cl STROH 80 a 2 cl griotky nalijte do shooter skleničky - pije se na EX!

HOT JAGERTEA

OSTUP PŘÍPRAVY:
Do hrníčku dáme plátek citronu, zalijeme černým čajem nebo horkou vodou a zdokonalíme přidáním STROH JAGERTEE. Můžeme dozdobit skořicí či kousky ovoce.

TIP! Vyzkoušejte TÝTÝČKO: osvěžující letní varianta s ledovým (citronovým)
čajem.

CINNAMON OLD FASHIONED

• 4 cl Evan Williams Cinnamon
• 1 barová lžíce Fernet Branca
• pomerančová, limetová, citron. kůra
• pára z čaje Lapsang souchong

POSTUP PŘÍPRAVY:
Kůry společně s barovou lžící Fernetu Branca vymačkáme přímo ve sklenici, přidáme led a promícháme. Přilijeme Evan Williams Cinnamon a znovu dobře promícháme. Zastříkneme pomerančovou kůrou. Jako druhou vůni použijeme páru z Lapsang souchong čaje, vyrobenou pomocí suchého ledu.

TIP! Nezapomeňte na klasickou variantu z Evan Williams Black Label.

MANHATTAN

• 5 cl RITTENHOUSE RYE 4Y
• 1,5 cl Carpano Antica Formula vermut
• 2 dsh Angostura bitter

POSTUP PŘÍPRAVY:
Všechny ingredience smícháme v míchací sklenici.

TIP! Tato receptura je z repertoáru baru Black Angel´s, kde je navíc podávána s pravou Prosciutto di Parma a domácími nakládanými třešněmi.

MEDOVÉ JABLKO

• 1 díl Bohemia Honey R. JELÍNEK
• 4 díly jablečného džusu
• led
• skořice